Logo Aprilvisje

Een goede mondhygiëne voor uw kindje met Jack N’ Jill!

Een goede mondhygiëne voor uw kindje met Jack N’ Jill!

collage begin blog

Natural cotton wipes

Deze natuurlijke doekjes kan je gebruiken vanaf de geboorte, zelfs nog voor het eerste tandje verschijnt. Met deze handige doekjes houd je het tandvlees en de eerste tandjes schoon. Ze zijn gemaakt van natuurlijk katoen en hebben een neutrale smaak. Er is geen gebruik gemaakt van fluoride, suiker of andere schadelijke stoffen. Er is Xylitol gebruikt, wat een anti-bacteriële en genezende werking heeft op het tandvlees van je kleine spruit. Als je kindje wat gegeten of gedronken heeft kan je makkelijk de wangetjes, de tong en het tandvlees proper maken door een doekje om je vinger te draaien. In de doos zitten 25 stuks, elk afzonderlijk verpakt. Heel handig om mee te nemen! Het is aangeraden om je handen te wassen voor en na het gebruik.

collage natural wipes

Silicone vingerborstel

De silicone vingerborstel is geschikt voor kindjes van 6 tot 18 maanden (= fase 1). De vingerborstel is perfect om de eerste tandjes te poetsen. Breng een kleine hoeveelheid Jack N’ Jill tandpasta aan en poets de tandjes met zachte en draaiende bewegingen. De zachte borstelzijde is geschikt om de eerste tandjes goed te poetsen. De oneffen zijde is ideaal om gevoelig tandvlees te masseren. Het is bovendien ook veilig en hygiënisch. Er zitten 2 stuks in de verpakking.

collage vingerborstel

Silicone tandenborstel

 De silicone tandenborstel is erg handig in gebruik en geschikt voor kindjes van 1 tot 3 jaar (= fase 2). De zachte borstel maakt dat deze tandenborstel geschikt is voor de eerste tandjes. Het veiligheidsschild moet net onder de borstel geplaatst worden (zie foto). Breng een kleine hoeveelheid Jack N’ Jill tandpasta aan en maak zachte, draaiende bewegingen. Voor een goede mond- en tandhygiëne spoel je de tandenborstel (in het bijzonder de haartjes) voor en na elk gebruik goed af. Wij raden aan om deze silicone tandenborstel regelmatig te vervangen: standaard om de 2 maanden of vroeger indien nodig ( als je zoon/dochter ziek is geweest, als de silicone stuk is,…) Je kan de silicone tandenborstel best op regelmatige tijdstippen steriliseren in kokend water.

collage silicone tandenborstel

Silicone tanden- en tandvleesborstel

De tanden- en tandvleesborstel is ideaal voor kindjes van 2 tot 6 jaar (= fase 3). De tandenborstel is dubbelzijdig zodat je de bovenste en onderste tanden gelijk kan poetsen. Voor en na elk gebruik spoel je deze tandenborstel goed af. Gebruik een klein beetje Jack N’ Jill tandpasta. Ga zachtjes over de tanden met de tandenborstel en wees voorzichtig bij kleine tandjes en/of gevoelig tandvlees.

collage tanden en tandenvleesborstel

Buzzy brush elektische tandenborstel met muziek

Met deze elektrische tandenborstel mét muziek wordt tanden poetsen een groot feest! Een leuk liedje zorgt ervoor dat je kleine schat met veel plezier zijn tandjes zal poetsen. Na 2 minuten stopt het liedje en dan weet je kindje dat hij/zij goed gepoetst heeft. De tandenborstel is volledig ecologisch. Het handvat is vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. Het is mogelijk om de tandenborstel op te vrolijken met de bijgevoegde stickers. Keuze uit verschillende leuke diertjes! De tandenborstel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

collage elektrische borstel

Tandenborstel met dierenprints

Deze leuke biologische tandenborstels zijn ideaal voor uw kleine kapoen. Je kan kiezen tussen verschillende diertjes: een konijntje, koala, nijlpaard of is een stoere dino de favoriet? Voor een goede mondhygiëne is het van belang dat je kindje regelmatig zijn/haar tandjes poetst. Dit in een zachte, cirkelvormige beweging. Voor en na het poetsen spoel je de tandenborstel goed af en laat je de haartjes drogen. Het is geschikt vanaf de eerste tandjes.

 collage tandenborstels

Natuurlijke tandpasta

Deze biologische tandpasta’s bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Het is dus niet gevaarlijk wanneer je kleine schat er een beetje van inslikt. De tandpasta’s zijn geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. De tandpasta’s zijn verrijkt met biologische Calendula, wat het tandvlees verzorgt. Ze zijn rijk aan Xylitol, wat een anti-bacteriële en genezende werking heeft op het tandvlees. De tandpasta’s bevatten geen fluoride, suiker, kleurstoffen en bewaarmiddelen. Je kan kiezen tussen verschillende smaken (aardbei, banaanframbooszwarte besbosbes en er is ook een tandpasta zonder smaak). Je kan dus kiezen voor de favoriete smaak van jouw kindje!

collage tandpastas

 

collage tandenborstels2

Bekers

Op de bekers van Jack N’jill staan net als op de tandenborstels leuke diertjes. De bekers zijn gemaakt uit bamboe en rijstschillen, wat maakt dat het 100 % ecologisch is. De bekers zijn ideaal om je Jack N’ Jill tandenborstel en tandpasta in te bewaren. Ze zijn ook handig om je mond te spoelen of ’s nachts een slokje water te drinken. Een handig hulpmiddel zijn de dekseltjes, die apart verkrijgbaar zijn. Zo zal je kleine schat niet meer morsen.

bekers

jack10

Toiletzak in katoen

 Gaat jouw kleine schat wel eens bij oma en opa logeren of gaan jullie een weekendje weg? Dan is dit schattige en handige toilettasje met een waterbestendige binnenkant ideaal! Je kan je Jack N’ Jill tandenborstel en tandpasta er in meenemen. Het toilettasje is 10 x 15 cm groot en is verpakt in een prachtige, ecologische geschenkkoker. Perfect als cadeautje.

collage toiletzakje

Welk product van Jack N’ Jill is jouw favoriet?