Logo Aprilvisje

Slaapzakken: voor ieder wat wils!

Slaapzakken: voor ieder wat wils!

Ergopouch

Ergopouch staat bekend om zijn goede slaapzakken. Misschien wel ‘de beste ter wereld’. Ze zijn helemaal aangepast aan het lichaam van je baby en hebben vaak ook leuke en handige  extra’s. De slaapzakken hebben ook een TOG waarde. Dit is de dikte en de warmte van de slaapzak. Het is extra belangrijk voor je baby omdat ze hun temperatuur nog niet zelf kunnen regelen.

Sleepsuit

De sleepsuit kan je zowel met als zonder beentjes gebruiken. Handig om je baby’tje warm te houden in de kinderwagen of autostoel. Oudere kindjes die al wat kunnen stappen kunnen makkelijk rondwandelen. Hun voetjes blijven lekker warm en beschermd in het slaappakje. Daarnaast is de onderzijde voorzien van anti-slip waardoor je kindje een goede grip heeft bij het wandelen. De sleepsuit is gemaakt uit natuurlijke materialen. Deze sleepsuits hebben een TOG-waarde van 2.5, wat ideaal is voor de winter!

collage sleepsuit dandelioncollage sleepsuit mint leafcollage sleepsuit navy cross

Sleepsuit dandelion

Sleepsuit mint leaf

Sleepsuit navy cross

Ergococoon

De ergococoon is een eenvoudige inbaker-slaapzak gemaakt uit biologisch katoen. Je baby’tje kan zich makkelijk bewegen door de natuurlijke rek in de stof, maar voelt zich toch veilig en geborgen omdat de stof strak om het lijfje zit. De rits maakt het inbakeren erg makkelijk. Daarnaast is de rits ook een handige extra bij het verschonen van luiers zonder te ‘ontbakeren’. Bij de armopeningen is de slaapzak voorzien van drukknopjes. Hierdoor kan je zelf kiezen of je het als gewoon slaapzakje gebruikt en de armen eruit laat of als inbakerslaapzak en de armpjes van je baby’tje in de slaapzak laat. Dankzij dit systeem kan je makkelijk het inbakeren afbouwen en kan je kleine schat na het inbakeren gewoon in zijn vertrouwde slaapzak blijven slapen. Dit zorgt voor een geborgen gevoel en bevordert het slaapgedrag. De ergococoon heeft een TOG-waarde van 2.5, wat ideaal is voor de winter!

collage ergococoon grey ferncollage ergococoon mint leaf

Ergococoon grey fern
Ergococoon mint leaf

Sleeping bag

De slaapzakken van Ergopouch hebben een perfecte pasvorm. Dankzij de handige stretch aan de zijkant en bovenkant zitten de slaapzakken als gegoten. Heel comfortabel zodat baby’s echt beter slapen! Er is veel bewegingsvrijheid door de rekbare stof wat de heupontwikkeling bevordert. De slaapzakken zijn gemaakt van natuurlijke, biologische vezels (ook de vulling!). Dat is belangrijk want het zorgt voor een perfecte temperatuurregeling. Bovendien wordt het vocht ook 3 tot 4 keer beter geabsorbeerd dan bij normaal katoen. Deze slaapzakken hebben een TOG-waarde van 2.5, wat ideaal is voor de winter!

 

collage sleeping bag

Sleeping bag organic blue dot
Sleeping bag organic dandelion

Slaapvestje

Het kan over of onder elke slaapzak gedragen worden.De mouwtjes zijn warm en dik gemaakt van biologisch katoenen fleece. Het lijfje van biologisch katoen is net dun, want het slaapzakje is dik genoeg.

collage slaapvestje

Slaapvestje

 

Miss princess and little frog

Miss princess and little frog is een prachtig merkje dat zijn aandacht vestigt op natuurlijke stoffen en een leuk design. Zo komen de diertjes (keuze uit een konijn,wolf of tijger) steeds terug op hun kleding, waardoor het herkenbaar wordt voor je kleine schat. Naast body’s, pyjama’s en dekbedden hebben zij ook fantastische slaapzakken. Deze slaapzakken kan je het hele jaar door gebruiken. De slaapzakken zijn voornamelijk gemaakt uit tencel, een natuurlijke stof die zeer zacht aanvoelt en ook de temperatuur regelt. Is het wat warmer in de kamer van je kleine spruit? Dan zorgt de slaapzak voor een koelende werking. Maar ook als het wat kouder is, zorgt de slaapzak ervoor dat je kindje het nooit te koud heeft. Het zorgt altijd voor de juiste temperatuur. Tencel is 50 % meer vocht absorberend dan katoen. Het is ook heel makkelijk in onderhoud. Tencel biedt dus alleen maar voordelen.

collage slaapzak miss princess

Slaapzak konijn
Slaapzak tijger
Slaapzak wolf

Moon Monsters

Het Belgische merkje Moon Monsters staat bekend om zijn minimalistische prints. Dat zie je niet alleen in hun kleding terug, maar ook op hun slaapzakken. De slaapzakken zien er niet alleen mooi uit, ze zitten ook nog eens heel comfortabel voor je kleine schat. Tip: kies dezelfde print body en slaapzak en dan vormt het een prachtig geheel (zie aanfoto).

collage moon monsters

Slaapzak dodo nova
Slaapzak dodo fisk
Slaapzak dodo peng
Slaapzak dodo pina

Welke slaapzak heeft jullie voorkeur?