Logo Aprilvisje

Tikiri, een merkje met een verhaal...

Tikiri, een merkje met een verhaal...

Tikiri, een merkje met een verhaal...

Tikiri is een merk uit het prachtige Sri Lanka dat focust op het welzijn van baby's en kinderen. Tikiri betekent in het Singalees 'heel klein', een woord met een lieve zachte toets, net zoals het Tikiri speelgoed. 

Hun productie is etisch veranwoord en ze werken enkel met duurzame materialen zoals katoen en natuurlijk rubber, die allebei biologisch geteeld zijn. 

De biologisch oorsprong van hun katoen en natuurlijk rubber (latex) wordt gestaafd met echtheidscertificaten van de bevoegde instanties. 

Lieflijk design, materialen van gecertifieerde biologische oorsprong en de unieke combinatie van natuurlijk rubber en katoen, maken van Tikiri een Must-have. 

 

Natuurlijk rubber, waar komt dit vandaan? 

Natuurlijk rubber is afkomst van de Hevea, een boom die voornamelijk in Sri Lanka wordt gekweekt. 

Deze bomen groeien over hun volledige levensuur wel 23 meter, en de volgroeide bomen kunnen een diamter hebben van wel 90 centimeter. 

Rubber aftappen is het proces waarbij het latex wordt verzameld uit de rubberboom. Er wordt een snee gemaakt in de barst van de boom waaruit dan het sap stroomt. 

 
 

 

Natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, vocht en frisse lucht. Door natuurlijk rubber te gebruiken in plaats van synthetisch rubber, siliconen of plastic, wat allemaal gemaakt wordt van olie of petroleum,  gaan we klimaatverandering tegen. Er worden namelijk meer bomen voor geplant, en minder fossiele brandstof gebruikt.
 
Wist je dat...
 
Wist je dat het minder dan tien jaar kost om een rubberen speeltje te laten vergaan, terwijl dit bij plastic wel 500 tot 1000 jaar duurt?
 

Diep in de zee, met deze schattige zeediertjes...

Met de nieuwe collectie 'Zeediertjes' gaat Tikiri nog een stapje verder in hun ecologisch verhaal. Een deel van de opbrengst van deze schattige zeediertjes doneert Tikiri aan 'Plastic Oceans', een organisatie die zich inzet tegen milieuvervuiling door plastic. 

Daarnaast organiseert Tikiri zelf acties om de tropische stranden van Sri Lanka netjes te houden en het prachtige zeeleven te vrijwaren van plastic afval. 

Tijd om kennis te maken met de prachtig Tikiri-bad-& bijtspeeltjes

Je kleine schat kan er zo mee spelen, in bad en kan er zelfs in bijten! Er zit geen gaatje in het ontwerp waardoor bacteriën en schimmels geen kans hebben zich te nestelen. Ideaal om mee in bad te nemen! Dit bad- en bijtspeeltje heeft ook een belletje dat rinkelt wat de aandacht trekt van je kindje

My first Tikiri ocean buddy's

  

 

 

My first farm, schattige boerderijdiertjes

 

My first zoo

  

 Wildwood bosdiertjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al deze vrolijke, schattige, lieve vriendjes zijn verkrijgbaar in onze webshop.